fredag den 30. november 2012

Reparation af Fluke DSP-4300 Certificerings tester ophører

Fluke Network ophører pr. 31.03.2011 med at kunne reparere og servicere den kendte certificeringstester DSP-4300, som blev solgt frem til år 2003. Der vil fra den 31. marts ikke blive produceret flere reservedele til denne certificeringstester. Mange danske el-installatører, der har lavet datakabling gennem årene har en Fluke DSP-4300 og bruger den stadig.

Hos Lan-com A/S i Herlev kan man lige nu få 13.000 kr. for sin gamle Fluke DSP-4300 mod at man køber den nye og mere tidssvarende DTX-1800

Yderligere information, kontakt Lan-Com på telefon 44 57 07 87 eller via mail: lan-com@lan-com. Du kan evt se mere på www.lan-com.dk


Læs mere her

tags: 2011, 2003, Herlev,

Teknikvirksomheder tænker for lidt i strategi og udvikling / Stort behov for nytænkning

ANDEN-VEJ-TIL-VÆKST: Den nuværende krise i byggebranchen fortsætter. Men i stedet for at skrue på prisen for at vinde kunderne, skal teknikentreprenørerne i stigende grad ændre på strategien, mener Lindpro A/S.

Kun få sektorer har oplevet så strid en modvind de seneste år som byggeriet. Og bedst som stadig flere virksomheder i byggebranchen fornemmede mildere økonomiske vinde i horisonten, er udsigten nu igen dyster. I en for nylig offentliggjort vækstprognose fra Dansk Byggeri varsler en stor del af byggebranchen afskedigelser og nedgang i omsætningen i de sidste måneder af 2012.

Det smitter også af på forventningerne hos teknikentreprenørerne. Men i stedet for at sænke prisen for at hæve efterspørgslen, så bør markant flere fokusere på deres markedsstrategi. Det mener adm. direktør hos Lindpro A/S, Michael Højgaard, som savner mere innovation og kreativitet i branchen.

Brug for nytænkning
Leverandørerne af teknik og el-teknik må i dag tilpasse sig en markant anderledes økonomisk virkelighed. Det er en udfordring. I branchen hører vi ofte, at virksomheder bliver nødt til at sænke prisen på deres ydelser og service for at kunne fastholde kunderne. Men jeg tror, at vi kommer længere ved at fintænke virksomhedens strategi og klart definere vores niche samt fokusere på, hvordan vi skaber værdi for vores kunder. Problemerne i markedet løser sig ikke her og nu. Det er min opfattelse, at mange virksomheder selv har ressourcerne og sidder med nøglen til at forbedre deres muligheder i markedet, siger Michael Højgaard hos Lindpro A/S.

Solidt overskud
Lindpro A/S var en af de virksomheder i teknikbranchen, som kom flottest ud af 2011. Virksomheden havde i 2011 en omsætning på 925 mio. kr. sammenlignet med 891 mio. kr. i 2010. Driftsresultatet gik markant frem til 29 mio. kr. i 2011. Lindpro A/S har i det forgangne år arbejdet med den interne struktur og markedsstrategi, hvilket har været nødvendigt for at øge omsætning og indtjening på sigt.

Find niche og produkt
Det er klart, at vi også har set på, hvordan vi har kunnet trimme organisationen og effektivisere vores processer. Men herudover er vi blevet bedre til og arbejder fortsat på at segmentere vores kunder og præcist udvælge, hvem vi går efter, og hvilke produkter vi kan tilbyde dem. I en stor organisation som Lindpro, kræver det en klar ledelseskommunikation at brede disse budskaber ud, men det tager vi os tid til. Når vores medarbejdere forstår, hvem deres primære målgruppe er, kan de bedre tilbyde dem den relevante service og fastholde et kundeforhold eller opstarte et nyt, siger Michael Højgaard.

Farligt at fokusere på her-og-nu-fortjeneste
Jeg oplever, at mange virksomheder ikke bruger nok tid på at hæve blikket fra de forskellige opgaver, der skal løses lige nu. Men et for stort fokus på produktion her og nu koster på den lange bane. I den sidste ende kan det betale sig at afsætte tid og ressourcer til at definere sin eksistensberettigelse i markedet. Det er måske her, den største værdiskabelse ligger, understreger Michael Højgaard.

Faktaboks: Lindpros nøgletal i 2011
Medarbejdere: 1.005
Resultat efter skat: Kr. 21.041.000
Nettoomsætning: Kr. 925.389.000

Billedtekst
I stedet for at sænke prisen for at hæve efterspørgslen, så bør markant flere teknikvirksomheder fokusere på deres markedsstrategi, siger adm. direktør hos Lindpro A/S, Michael Højgaard, som savner mere innovation og kreativitet i branchen.


Læs mere her

tags: 2010, 2011, direktør, økonomi, nøgletal, 2012, omsætning, virksomhed, kreativ, kommunikation, strategi, organisation, innovation, Højgaard, Netto, Fakta,

torsdag den 29. november 2012

Byggeskadeforsikring giver boliger med færre fejl

Byggeskadeforsikringen skal sikre forbrugerne mod fejl og mangler i byggeriet. Ny undersøgelse tyder på, at ordningen virker, og giver højere kvalitet i byggeriet. Men 30 procent af nyopførte boliger har ikke en forsikring. Forbrugerne opfordres til at tjekke om boligen er forsikret.

Siden april 2008 har det været obligatorisk at tegne en byggeskadeforsikring for nyopførte private helårsboliger opført af professionelle.

Den obligatoriske byggeskadeforsikring blev indført efter en periode med en række konkrete sager, hvor forbrugere stod med nyopførte huse med alvorlige byggeskader som fx skimmelsvamp. Mange forbrugere oplevede, at de skulle igennem lange og komplicerede tvister og retssager for at få udbedret skaden og igen gjort huset beboeligt. Med en byggeskadeforsikring i hånden er det blevet nemmere for forbrugerne, at få væsentlige byggeskader udbedret.

En evaluering af byggeskadeforsikringen viser, at ordningen virker. I en undersøgelse af 600 forbrugere havde kun 8 procent af husejere med en forsikring registreret alvorlige skader eller fejl på deres hus. Den tilsvarende andel hos husejere uden forsikring var cirka dobbelt så stor.

Finn Lauritzen, direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen:

- Vi kan se, at byggeskadeforsikringen virker. Boliger med en forsikring har simpelthen færre skader. Byggeskadeforsikringen er derfor et vigtig instrument i kampen mod fejl og mangler i byggeriet.

- Vi kan se, at flere og flere tegner forsikringen. Men netop fordi ordningen virker, er det ærgerligt, at der stadig er ca. 30 % af de nyopførte boliger, der ikke forsikres selv om forsikringen er obligatorisk. Vi følger derfor ordningen tæt, og samtidig opfordrer vi forbrugerne til også selv at undersøge om det hus, de overvejer at købe, har den lovpligtige forsikring. Hvis der ikke er tegnet forsikring, kan forbrugeren blive snydt og stå med håret i postkassen, hvis der er fejl eller mangler.

Kontakt: Kontorchef i Erhvervs- og Byggestyrelsen Janni Torp Kjærgaard, jtk@ebst.dk, tlf. 35 46 60 00

Læs evalueringen på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside :
http://www.ebst.dk/file/141719/evaluering_buggeskadeforsikring.pdf

Læs mere her

tags: retssag, 2008, direktør,

Myndighederne bøjer sig for krav fra Dansk Byggeri

Efter pres fra Dansk Byggeri har myndighederne nu planer om at lave en national PCB-handlingsplan, der blandt andet skal sikre, at PCB-holdigt byggeaffald ikke ender i miljøet

Dansk Byggeri glæder sig over, at Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen og Miljøminister Karen Ellemann nu sætter fokus PCB-problematikken ved at sætte sig i spidsen for at formulere en national PCB-handlingsplan.

- Det er glædeligt at høre, at regeringen i den handlingsplan vil realisere en del af de løsningsforslag, som vi i Dansk Byggeri tidligere er kommet med for at løse problemet ved kilden. Vi har i flere år foreslået at der skal foretages en kortlægning og en effektiv og arbejdsmiljømæssig korrekt fjernelse af PCB ved kilden, for derved at forhindre at PCB spredes i miljøet, siger Mette Møller Nielsen, miljø- og arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

I et samråd med Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg torsdag formiddag fortalte Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, at der arbejdes på et forslag til en national handlingsplan.

- Vi er meget tilfredse med, at myndighederne nu er begyndt at lytte til os. Vi har længe peget på forskellige tiltag, som kan være med til at sikre, at PCB-holdigt byggeaffald bliver behandlet sikkerhedsmæssigt og miljømæssigt korrekt ved kilden, og en national handlingsplan er første skridt på vejen, siger Mette Møller Nielsen.

Hun er til gengæld ærgerlig over, at det ikke i første omgang ser ud til, at Dansk Byggeris forslag om tilføjelser til nedrivningstilladelserne, der skal sikre, at en bygning undersøges for PCB og andre miljøskadelige stoffer inden nedrivningen går i gang, bliver realiseret.

Der findes allerede i dag en aftale om selektiv nedbrydning, som en række virksomheder har forpligtet sig til at overholde. Dermed er man som bygherre sikker på, at den pågældende virksomhed behandler byggeaffaldet korrekt.

- Vi ser meget gerne, at det gøres lovpligtigt at bruge firmaer, der er omfattet af aftalen om selektiv nedbrydning, når der er fundet miljøfarlige stoffer i de pågældende bygninger. Om det kan lade sig gøre i praksis, når der også skal tages hensyn til reglerne om fri konkurrence, må myndighederne jo se på, siger Mette Møller Nielsen.

Kontakt:
Mette Møller Nielsen, miljø- og arbejdsmiljøchef, Dansk Byggeri,
telefon: 72 16 02 97, mobil: 22 45 47 72

Henriette Døssing, pressekonsulent, Dansk Byggeri,
telefon: 72 16 02 84, mobil: 21 46 62 16

Læs mere her

tags: Brian Mikkelsen, Folketinget, regeringen, virksomhed, regering, arbejdsmiljø, konkurrence, miljø, Miljøminister,

onsdag den 28. november 2012

Studerende designer verdens største zoo

To ingeniørstuderende har som de første fået lov til at byde ind med et designforslag til Randers Regnskovs nye superprojekt World Dome.

En gigantisk kuppel til overdækning af en indendørs zoologisk have og et areal på 63.000 m2 inddelt efter kontinenternes og verdenshavenes biosfærer. Den udfordring har to studerende fået lov til at arbejde med som en del af deres speciale på civilingeniøruddannelsen i byggeri ved Aarhus School of Engineering. Resultatet vækker begejstring hos Randers Regnskov.

Det er en meget svær konstruktionsmæssig opgave at designe en kuppel af den størrelse, når man samtidig skal tage hensyn til, at bygningen skal indeholde forskellige etaper og klimazoner. De studerendes forslag er gennemtænkt både statisk og arkitektonisk, siger Ole Sommer Bach, som er kurator i Randers Regnskov.

Han understreger, at designforslaget har givet mange nye idéer i projektets indledende fase, der går forud for byggeriet.

Publikum tæt på dyrene
De studerende har igennem en integreret designproces beregnet, hvordan byggeriet får en optimal holdbar og sikker konstruktion, og de har ladet kreativiteten få frit spil.

Vi har anlagt en ny vinkel på den formgivende proces, hvor vi fra start tænker bygningens konstruktioner ind som en del af æstetikken. På den måde opnår vi et både statisk og arkitektonisk gennemtænkt byggeri, siger Ronni Lundoff Madsen fra Aarhus School of Engineering

I designforslaget er World Dome formet som en ellipse med en fast defineret geometri fra naturens verden. Bygningen er helt uden søjler. I stedet for er der store, hule gitterør i taget, som på én gang udgør bygningens bærende bjælker og gangbroer for de besøgende.

Vi har forsøgt at gøre bygningens bærende elementer til en del af totaloplevelsen. Når man er på besøg i World Dome skal man føle, at man færdes i dyrenes oprindelige miljø. Det skal være nemt at betragte dem på nært hold uden at blive forstyrret af konstruktionerne, forklarer Jacob Christensen fra Aarhus School of Engineering.

World Dome bliver en markant del af Randers Regnskovs store fremtidsplan Planet Randers, og det samlede byggeri bliver Danmarks dyreste efter Operahuset.

Randers Regnskov kan endnu ikke fastslå, hvornår World Dome er færdig til at åbne dørene for besøgende.

FOTOTEKST:
Ronni Lundoff Madsen og Jacob Christensen er nyuddannede civilingeniører i Byggeri fra Aarhus School of Engineering. De har som de første fået lov til at give et bud på, hvordan verdens største zoologiske have i Randers skal se ud.

KONTAKT
Ronni Lundoff Madsen, Aarhus School of Engineering: RonniMadsen@gmail.com/ 2785 8606
Jacob Christensen, Aarhus School of Engineering: J.christensen.mail@gmail.com / 2582 9022

Ole Sommer Bach, Kurator i Randers regnskov: osb@regnskoven.dk / 2216 9979

Læs mere her

tags: Danmark, kurator, uddannelse, Randers, verdenshavene, regnskov, kreativ, ingeniøruddannelse, studerende, miljø, nyuddanned, Operahus,

Mød arkitekten bag vinderstrategien for Aalborg Øst

Hør og mød den topaktuelle arkitekt Jan Albrechtsen, partner i Tegnestuen Vandkunsten, den 5. december på Estate Medias konference om Aalborgs udvikling i forhold til byens bygge- og ejendomsmarked. Jan Albrechtsen stod i spidsen for TeamVandkunsten, som netop har vundet Realdanias og Aalborg Kommunes store konkurrence City in between strategi for en international og bæredygtig forstad i det østlige Aalborg . På konferencen giver Jan Albrechtsen overblik over vinderforslagets visioner og det østlige Aalborgs udviklingspotentiale som én af Norddanmarks pt. stærkeste vækstdynamoer.

Formand for dommerkomitéen i konkurrencen var rådmand i Teknik- og Miljøforvaltningen, Mariann Nørgaard. Hun åbner konferencen med et oplæg omkring kommunens samlede visioner omkring udviklingen af byen og sikring af, at det sker både selvstændigt og i sammenhæng med det øvrige Nordjylland.

- På denne konference giver vi et overblik over Aalborgs store planer for de kommende år, men vi går også tæt på de underliggende trends, der er med til at præge udviklingen, siger chefredaktør og konferencens faglige arrangør Kamilla Sevel, Estate Media.

Konferencen samler de vigtigste nøglepersoner en hel dag omkring Aalborgs udvikling. Konferencen er derfor også en glimrende netværksmulighed.

Aalborg gennemgår i disse år en stor bymæssig forandring. Aalborg er således det sted i landet, hvor der bliver bygget flest almennyttige boliger. Samtidig er der store og vigtige udviklingsprojekter i gang flere steder i byen. Foruden Eternitten, drejer det sig om Godsbanearealet og hele Aalborg Syd som nogle af de vigtigste. Og nu senest Aalborg Øst. Aalborgs erhvervsmarked har klaret sig fint gennem krisen, og med et stort optag af lokaler i Midtbyen, som er blevet lejet ud til især universitetet, er ledigheden forholdsvis lav og lejepriserne stabile. Senest har stormagasinet Magasin du Nord luftet, at de overvejer at flytte tilbage til centrum af byen.

- Spørgsmålet er, hvordan udviklingen kommer til at gå i de kommende år. Om Aalborg formår at holde den markante udvikling og hvad byen skal satse på, siger Kamilla Sevel.

Tid: Onsdag den 5. december 2012, kl. 9-14.
Sted: Nielsen & Christensen, Hasseris Bymidte 6, 9100 Aalborg

Se hele programmet på www.estatemedia.dk/konference

Læs mere her

tags: kunst, december, Nordjylland, selvstændig, storm, Aalborg, 2012, chefredaktør, strategi, konkurrence,

tirsdag den 27. november 2012

Royal Unibrew indgår betinget aftale om bryggerigrunden i Århus

Royal Unibrew A/S har indgået en betinget samarbejdsaftale med A. Enggaard A/S, Entreprenør‐ og Byggefirma, vedrørende bryggerigrunden i Århus. 
 
Royal Unibrew A/S har dags dato indgået en betinget samarbejdsaftale med A. Enggaard A/S, Entreprenør‐ og Byggefirma, vedrørende bryggerigrunden i Århus.  Aftalen er betinget af vedtagelse af den endelige lokalplan for området og er baseret på en optionsmodel. Gennemførelsen af og det tidsmæssige forløb for det samlede salg afhænger af, hvorvidt og hvornår optionerne udnyttes, og er dermed behæftet med betydelig usikkerhed.   

Den første option omfatter mindst 30.000 m2 byggeret og skal udnyttes senest 9 måneder efter godkendelse af den endelige lokalplan. Under forudsætning af at den første option udnyttes, kan de efterfølgende optioner udnyttes til køb i perioden 2013‐2016.

Lokalplansforslaget omfatter et projekt på i alt 140.000 m2 fordelt med 65 % på erhverv, undervisning og kultur samt 35 % på boliger. Lokalplanforslaget er efter Royal Unibrews ønske blevet tilpasset yderligere til mulige brugeres behov, hvorfor endelig lokalplan nu først forventes i august 2011.

Den indregnede værdi af bryggerigrunden vil i Royal Unibrews årsrapport for 2010 ligge på niveau med den indregnede værdi i delårsrapporten for 3. kvartal 2010. Det er Royal Unibrews opfattelse, at den indgåede samarbejdsmodel givet markedsforholdene  ‐ skaber et godt grundlag for realisering af værdien af den samlede bryggerigrund.

Læs mere her

tags: 2010, 2011, Århus, 2013, 2016, undervisning, Royal Unibrew,

Millionbevilling til A+E:3D, fase 2 - arkitekter og ingeniørers arbejde med design af bæredygtigt byggeri

Det gode ved denne erfaring er, at jeg pludselig forstår, at energi egentlig bare er en parameter, lige som alle andre parametre, der påvirker arkitekturens udtryk. Selvfølgelig er der meget man skal vide, men det er egentlig blot baggrundsstof .

Citatet stammer fra en arkitekt, der fik en øjenåbnende oplevelse, da han deltog i Akademisk Arkitektforenings kurser, Arkitektur + Energi, i 2010.

Og det er interessant, fordi erfaringerne omkring energioptimeret byggeri viser, at de streger, der slås meget tidligt i en designproces, er de allermest afgørende for om det lykkes at skabe bygninger, der er både god OG energioptimeret arkitektur.

Det er arkitekten, der slår de tidlige streger. Arkitekten er som regel generalist, der skal skabe helhed, Arkitekten har derfor både stor indflydelse på og stort ansvar for, om energioptimering og god arkitektur går i op i en helhed. Men arkitekten har ikke altid den meget specifikke viden på enkeltområder, som f.eks. aspekter af energi, der skal til for at kunne overskue alle parametrene i en helhed. A+E:3D bygger på disse erfaringer.

A+E:3D er et digitalt værktøj for arkitekter. A+E:3D giver arkitekter mulighed for meget tidligt i designprocessen at skabe det nødvendige overblik over arkitektur og energiforbrug i sammenhæng og sætte dette i forhold til det danske bygningsreglement.

Formålet er at sikre, at arkitektur og energi går op i en højere helhed fra et meget tidligt tidspunkt i formgivningsprocessen. Herved kan redskabet medvirke til at facilitere en konstruktiv dialog mellem arkitekt og ingeniør, i bestræbelserne på, i integreret samarbejde, at skabe energioptimeret arkitektur. A+E:3D benytter SBI s BE10 beregningskerne som grundlag for beregningerne og A+E:3D kan overordnet betegnes som en videreudbygning af BE10 programmet med et 3D interface.

Udviklingsprocessen vedr. A+E:3D forløber i to faser:

Fase 1 omfatter udvikling af et analyse- og dialogværktøj, der kan håndtere simple bygningsgeometrier. Fase 1 afsluttes i foråret 2011 med en betaudgave af A+E:3D, der stilles til rådighed for en række testere i arkitektbranchen, der skal anvende og afprøve programmet og bidrage til den videre udvikling af A+E:3D i fase 2.

Projektgruppen bag A+E:3D har nu fået bevilliget 1.7 mio dkk fra ELFORSK til at gennemføre fase 2 af udviklingsprojektet A+E:3D. Fase 2 vil komme til at dreje sig om videreudvikling af værktøjet, så det kan håndtere mere detaljerede bygningsgeometrier og give mere kompleks feedback til brugeren om anbefalinger og strategier.

Er du arkitekt og interesseret i at afprøve A+E:3D i betaudgave, er du velkommen til at henvende dig på info@apluse.dk.

Facts:
Udviklingen af A+E:3D er finansieret af ELFORSK-midler og de involverede parters egenfinansiering.

A+E:3D ligger i forlængelse af de succesrige projekter Arkitektur og Energi - Publikation fra 2006 og Arkitektur og Energi Kravspecifikation , udviklet af SBi, VGLCPH, Esbensen Rådgivende Ingeniører og Akademisk Arkitektforening, i samarbejde med Arkitektskolerne i København og Aarhus.

A+E:3D gennemføres af en multidisciplinær arbejdsgruppe, der er sammensat af repræsentanter fra det praktiske erhverv, forskningsmiljøer og udviklingsmiljøer. Projektgruppen består af:

Vibeke Grupe Larsen, VGLCPH, projektleder www.vglcph.dk

Rob Marsh, SBi, Statens Byggeforskningsinstitut, www.sbi.dk

Signe Kongebro, Henning Larsen Architects, www.henninglarsen.com

Janus Jagd, InteractiveLabProductions, www.interactivelabproduction.com

Henrik Sørensen, Esbensen Consulting Engineers, www.esbensen.dk

Annette Blegvad, Akademisk Arkitektforening, www.arkitektforeningen.dk

Læs mere her

tags: 2010, 2011, København, energiforbrug, 2006, energi, strategi, projektleder, miljø, værktøj,

mandag den 26. november 2012

Danskerne glemmer at teste deres HFI/HPFI-afbryder

HFI/HPFI-afbryderen, som i dag er lovpligtig i alle danske hjem, skal sikre os mod elektrisk stød. For at sikre, at den virker efter hensigten, skal den helst testes to gange om året og tilses af en autoriseret installatør hvert 10. år. Men danskerne glemmer både at få afbryderen tilset af en installatør og selv teste den jævnligt, viser undersøgelse fra Sikkerhedsstyrelsen.

Selv om der det seneste år har været en lille stigning på syv procent i andelen, der tester deres afbryder minimum en gang om året, tester hver anden dansker stadig aldrig eller sjældnere end en gang om året deres afbryder. Desuden hænger der i dag mange afbrydere i de danske hjem, som er over 10 år gamle, men ikke er blevet tilset af en elinstallatør.

- Det er utrolig vigtigt, at afbryderen virker, for det er den, der sikrer, at strømmen bliver slået fra, hvis der skulle opstå farlige situationer med defekte elektriske apparater såsom elkedler, hårtørrer eller andet, der kan give elektrisk stød. Afbryderen sørger nemlig for at slå strømmen fra i de farlige situationer. I sidste instans kan det redde liv, siger Johan Hakmann, konsulent i teknisk afdeling i TEKNIQ Installatørernes Organisation og tilføjer:

- Som med al anden mekanik bliver HFI/HPFI-afbrydere slidt over årene. Og jo ældre de bliver, jo større er sandsynligheden for, at der opstår fejl. Derfor bør de som tommelfingerregel tilses af en autoriseret elinstallatør ca. hvert 10. år. På den måde øger man sikkerheden for, at afbryderen slår strømmen fra i de farlige situationer betragteligt.

Undersøgelsen viser, at der fra 2009 til 2010 har været en markant stigning i andelen af danskere, som ved, at det er blevet lovpligtigt at have en HFI/HPFI-afbryder installeret. Fra 42 til 81 procent.

- Nu mangler vi bare, at de så også sikrer sig, at afbryderen virker. Dels ved at få den tilset af en elinstallatør med ca. 10 års mellemrum, dels ved løbende at teste den. Gerne mindst to gange om året, siger Johan Hakmann og tilføjer:

- Man kan teste sin afbryder ved at trykke på kontrolknappen, som er mærket med et T på afbryderen. HFI/HPFI-afbryderen sidder normalt sammen med sikringerne, så når man tester afbryderen, slukker man samtidig for strømmen i hele eller dele af huset, herunder dvd en og de elektriske ure. Et godt råd kan derfor være at teste afbryderen ved overgangen til sommer- og vintertid, når man alligevel skal justere apparaterne, siger Johan Hakmann.

Har man en ældre HFI/HPFI-afbryder, som ikke er blevet testet i mere end 10 år, bør man kontakte en autoriseret elinstallatør og få foretaget en kontrolmåling, så man sikrer sig, at den stadig virker.

Læs mere her

tags: 2009, 2010, dvd, HP, Sikkerhedsstyrelsen,

Grønt kommunalt terningehus beklædes med planter

Projektet Kommunale arbejdspladser i den store, ambitiøse
konkurrence om byfornyelse af Viby Syd i Aarhus Kommune er
vundet af rådgivningsvirksomheden ALECTIA og Entasis Arkitekter.
Teamet giver den bæredygtige vision form, farve og duft med
en yderst utraditionel lavenergibygning i form af en terning med
hængende grønne facader.

Byfornyelsen af Viby Syd i Aarhus Kommune skal realiseres på baggrund
af netop afholdt arkitektkonkurrence. Entasis Arkitekter har sammen med
rådgivningsvirksomheden ALECTIA vundet et af de fem delprojekter i form
af rådgivningen til en ny lavenergibygning, der skal rumme 100 kommunale
grønne arbejdspladser. Aarhus Arkitekterne, Arkitekt Kristine Jensens
Tegnestue og kulturkonsulent Nueva deltog også i den samlede konkurrence
om de fem delprojekter.

Aarhus Kommune har ambitiøse mål og ønsker i 2030 at være CO2-neutral.
Som first mover stiller Aarhus Kommune sig som inspirator til at skabe et
helt bysamfund, hvor man bor, undervises, arbejder og fornøjes inden for
gåafstand. Det grønne kommunale terningehus kommer til at skille sig ud i
bybilledet og bliver et let aflæseligt, underholdende og smukt billede på, at
fremtiden skal være bæredygtig.

Terning beklædes med grønne planter og blomster
Det grønne hus kommer til at se helt anderledes ud i bybilledet i Viby Syd.
Det ligner nærmest en grøn plante terning, hvor det ene hjørne er skåret
af. Det kommer til at fremstå fritsvævende to meter over terræn i form
af en kube bestående af grønne planter og blomster. Planterne gror på
facaderne i en frodighed og med en stoflighed, der vil skabe et overraskende,
oplevelsesrigt og positivt billede af en bæredygtig CO2 neutral bydel.

På de øverste etager indretter Aarhus Kommune ca. 100 arbejdspladser til
medarbejderne. Desuden kan der bygges en café i husets nederste etage,
der har store vinduespartier. Caféen kan få servering ude, så man kan sidde
på det nye torv og nyde en kop kaffe.

Lavenergibyggeri i kubisk form
Med sin præcise form og minimale overflade kan Det grønne hus med
relativt enkle og velkendte tiltag nå klassificeringen Lavenergiklassse 1.
Desuden er Lavenergiklasse 0 (2020) eller Passiv hus standard absolut
inden for rækkevidde. Husets energiprofil skal primært udgøres gennem
passive tiltag: Høj isolering, Thermoaktivitet, Passiv solvarme.

Facaden på det grønne hus bliver beplantet med et lag af frø, stiklinger
eller allerede dyrkede planter og blomster. Den bio-lodrette have er
meget effektiv til at sænke energiforbruget, både om vinteren ved at

beskytte bygningen fra kulden og om sommeren ved at give et naturligt
kølingssystem.

Bygherre til det grønne kommunale hus forventes at være boligforeningen
Aarhus Omegn, mens Aarhus Kommune vil være lejer.

Læs mere her

tags: 2020, 2020, energiforbrug, virksomhed, energi, konkurrence, ALECTIA, boligforening, kaffe,

søndag den 25. november 2012

Jönsson a/s holder 3. rejsegilde på én uge - 100 nye kontorpladser på 9 måneder

Kun 7 måneder efter byggestart kunne Jönsson a/s for nylig holde rejsegilde på Ambus udvidede kontorfaciliteter på Baltorpbakken i Ballerup. Ambus ansatte i Ølstykke flytter sammen med deres kolleger i Ballerup i de ombyggede og udvidede bygninger, som står klar til indflytning allerede den 2. maj.

De 100 nye kontorpladser er bl.a. skaffet ved en ombygning af en eksisterende produktionshal udført i betonelementer, hvor Jönsson har tilføjet indskudte, lette C-dæk og indsat mahognivinduer og døre i facaderne.

Samtidig opføres en ny mellembygning med gangbro og mødelokaler. Bredden på en eksisterende gangbro øges, og der tilføjes kantine/spiseplads i dobbelthøjde, mens der i den nuværende kantine indbygges et indskudt C-dæk med åben front til flere spisepladser.

Sammenlagt øges arealet af Ambus kontorfaciliteter med 2.000 m2, hvoraf de ca. 300 m2 er nybyggeri i form af to forbindelsesbygninger og to udendørs parkeringspladser til 80 biler. Der skal være plads til 100 mennesker mere med alt, hvad der hører til af toiletforhold, kantine, mødelokaler og parkeringspladser, siger Byggeleder hos Jönsson a/s Kim Jørgensen.

Ambitiøs tidsplan
Vi har arbejdet efter en ambitiøs tidsplan , siger Projektleder hos Jönsson a/s Christian Håkansson. Og vi afleverer som planlagt den 2. maj. Byggeleder Kim Jørgensen uddyber: Fordi det er nybyggeri kombineret med en hel del renovering og optimering af kvadratmetre, er vi ikke så afhængige af vejret. Vi har hele tiden muligheden for at gå indenfor, så spilddagene er minimale .

En byggeplads midt i arbejdspladsen kræver tæt samarbejde
Den helt store udfordring er, at der er så mange mennesker omkring os , forklarer Kim Jørgensen. Vi skal sikre, at Ambus lager og administration fungerer, mens vi arbejder midt imellem dem. Vi skal tage sikkerhedsmæssige hensyn og passe på hinanden .

En byggeplads er levende, der sker noget nyt hele tiden, og vi kan ikke forudse alting, så det er et tæt samarbejde mellem os og Ambu med næsten daglig kontakt og en masse fleksibilitet fra begge sider , siger Kim Jørgensen.

Jeg må sige at det er gået over alt forventning. Der er taget hensyn begge veje, og de forskellige entreprisehavere er mødt ind tidligt eller gået sent i bestræbelserne på at mindske generne for vores medarbejdere , sagde Bjarne Sørensen, Executive Vice President hos Ambu i sin tale ved rejsegildet.

Vi glæder os meget til at tage de nye lokaler i brug. Vi begynder at kunne se det færdige resultat, der mangler selvfølgelig lidt endnu og så lige finishen men vi tror på, at vi får nogle fantastiske lokaler .

Administrerende Direktør hos Jönsson a/s Robert Mayer tilføjede: Vi oplever en ekstrem velvilje og forståelse for, at vi er her. Og samtidigt passer vores håndværkere utroligt godt på og har respekt for, at I også har en dagligdag, som skal fungere .

Totalentreprise med egenproduktion
Jönsson er totalentreprenør på byggeriet, som udføres i samarbejde med CCO Arkitekter og med Rambøll som rådgivende ingeniører. Jönsson har brugt egne tømrere, gulvfolk og murere, og derudover er skæring af beton i forbindelse med vinduer og døre gennemført af Skana Jönssons søsterselskab i Engsø Gruppen. Det har været et fint samarbejde , slutter Kim Jørgensen og tilføjer: Jeg er sikker på, at Ambu bliver glade for de nye bygninger .

Rammetekst
I forbindelse med flytning af Ambus produktion til udlandet, flytter medarbejderne sammen i Ballerup, og de gamle produktionsfaciliteter ombygges og udvides til moderne kontormiljø bl.a. ved at optimere udnyttelsen af kvadratmeter og udføre indskudte C-dæk i de høje bygninger. Udvidelsen og ombygningen udføres i totalentreprise af Jönsson a/s, som leverer den første etape af ombygningen den 2. maj.

Billedtekst
Udvidelsen af Ambus kontorfaciliteter på Baltorpbakken er godt undervejs, og de 100 nye, moderne kontorpladser er indflytningsklar allerede den 2. maj.

Om Jönsson a/s
Jönsson a/s blev etableret i 1898 som møbelsnedkeri og har siden udviklet sig til en af markedet førende entreprenørvirksomheder med stærke kompetencer inden for byggeri, inventar, service og projektstyring. Jönsson a/s er en del af Engsø Gruppen, som i det seneste regnskabsår havde en omsætning på 736 mio. kr. og beskæftigede 367 medarbejdere Se mere på www.jonsson.dk og www.engsoe.dk

Om Ambu
Ambu udvikler, producerer og sælger udstyr til rednings- og hospitalssektoren, hvoraf langt størstedelen eksporteres. De mest kendte produkter er ventilationsprodukter til kunstigt åndedræt f.eks. masker med ventilatorbold, elektroder til EKG-tests og neurofysiologiske test og dukker til førstehjælpstræning. www.ambu.com

Læs mere her

tags: hospital, euro, regnskab, kunst, udland, omsætning, virksomhed, fleksibilitet, Ballerup, Ford, miljø, Rambøll, kaffe,

VMC Pitzner bringer kunderne sammen

En ny samarbejdsmodel giver byggefirmaer en fælles løsning med mandskabsplatforme på Vestas hovedkvarter, hvor der bl.a. skal monteres intelligent solafskærmning og solceller

Facademonteringen på Vestas nye hovedkvarter i Skejby ved Aarhus kræver en række arbejdsgange og involverer fire forskellige firmaer, der skal montere forskellige typer beslag, aluminiumskassetter, intelligent solafskærmning og solceller.

For at rationalisere arbejdsgangene og begrænse omkostningerne til lifte og stillads har VMC Pitzner bragt de involverede firmaer sammen om en løsning med fire SC 5000-platforme, der dækker 60 meter facade i tre etager og bliver stående på pladsen i hele anlægsperioden.

Galten Stål & Glas var det første firma, der benyttede platformene ved facademonteringen.

- Jeg kunne hurtigt se gevinsten ved, at vi samarbejder om platformene. Vi deler omkostningerne til opsætning og nedtagning, og de store platforme har givet vores folk optimale arbejdsbetingelser. Vi står rigtigt godt for arbejdet, og det giver altid et bedre resultat og en højere effektivitet, siger Peter Nielsen, der er indehaver af Galten Stål & Glas.

Også firmaet BB Alu Montage er med i samarbejdet, og indehaver Benny Bavnsgaard Jensen lægger ikke skjul på, at han havde valgt en anden løsning, hvis VMC Pitzner ikke havde bragt parterne sammen om en fælles løsning.

- Vi ville have brugt saxlifte i stedet for de store arbejdsplatforme, men med den fælles løsning er der økonomi i at anvende dem. Det giver os en større effektivitet i arbejdet med at sætte aluminiumskassetter til facadebeklædning op, fastslår Benny Bavnsgaard Jensen.

Hovedentreprenør på projektet er E. Pihl & Søn A.S., som har medvirket til, VMC Pitzner har kunnet få samarbejdsaftalen på plads mellem de mange involverede.

- Løsningen forudsætter, at hovedentreprenøren har accepteret, at arbejdsplatformene står på pladsen gennem længere tid også i perioder, hvor de ikke er i brug, men det har der været en god fælles forståelse for, siger Ole Barkholt Hansen fra VMC Pitzner.

- Det kræver selvfølgelig noget kommunikation og koordinering, når fire firmaer skal benytte det samme grej hen over en længere periode, men idégrundlaget bag dette unikke samarbejde er så stærkt, at udfordringerne er blevet løst. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at benytte den idé igen til gavn for økonomien og effektiviteten på større byggeprojekter. Det gælder jo for alle byggefirmaer om at være konkurrencedygtige, og vi glæder os over at kunne medvirke til at øge produktiviteten med kreative løsninger, siger Ole Barkholt Hansen.

Vestas opfører et tre etagers hovedsæde med i alt 21.000 etagekvadratmeter. Huset opføres som et bæredygtigt og energioptimalt byggeri med Danmarks største jordvarmeanlæg, et 600 m2 solcelleanlæg og et 350 m2 solvarmeanlæg. En intelligent solafskærmning på facaden kan holde 90% af varmestrålingen ude om sommeren og dæmpe lysindfaldet med op til 80%.

Yderligere oplysninger:
Adm. direktør Ole Wamsler | Mobil: 2494 4947 |E-mail: ow@pitzner.com

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, Vestas, økonomi, stillads, produktivitet, omkostninger, kreativ, energi, kommunikation, konkurrence, Pihl & Søn, Pitzner, Skejby,

lørdag den 24. november 2012

Nyt branchefællesskab får erfaren mand ved roret

Danske Byggematerialer er et nyt branchefællesskab under Dansk Byggeri, der forener en række aktører på området. Per Thomas Dahl er ansat som branchedirektør og bliver ankermand i branchefællesskabet

Per Thomas Dahl tiltræder den 1. maj i sit nye job som branchedirektør i Danske Byggematerialer. Det er et nyt branchefællesskab i Dansk Byggeri, som fremover skal få branchen til at fremstå som en samlet enhed, med en tydelig profil.

Danske Byggematerialer er sammensat af sektioner og foreninger med tilknytning til Dansk Byggeri - Alufacadesektionen, Industrisektionen og Snedkersektionen samt Industrilakerernes Landsforening. Her ud over forventes Dansk Trappefabrikant Forening at blive tilknyttet som associeret medlem.

- De enkelte enheder kommer stadig til at varetage de spørgsmål, der er specifikt rettet mod deres fag, mens Danske Byggematerialer skal varetage den samlede branches interesser og skaffe større synlighed i det offentlige rum, fortæller direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Med ansættelsen af Per Thomas Dahl som branchedirektør har Dansk Byggeri sikret sig en mand med 20 års ledelseserfaring fra erhvervslivet. Dermed har Per Thomas Dahl en unik indsigt i de erhvervsmæssige betingelser, og det er Dansk Byggeris håb, at han kan drage nytte af denne indsigt i sit fremtidige arbejde til gavn for Danske Byggematerialer og arbejdet med at forbedre medlemmernes rammevilkår.

Per Thomas Dahl får ansvar for branchefællesskabets erhvervspolitiske aktiviteter og den udvikling og lovgivning, som påvirker byggematerialeindustrien. Udover at løbe døre ind hos politikere og beslutningstagere, skal Per Thomas Dahl være branchens ansigt udadtil og skabe mediemæssig opmærksomhed om de overordnede udfordringer og mål for branchefællesskabet.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet. Der er masser af udfordringer, og jeg ser frem til at få skabt et målrettet samarbejde med medlemsvirksomhederne og bestyrelsen, og forhåbentlig være med til at gøre hverdagen lidt nemmere for vores medlemmer, anfører Per Thomas Dahl.

Per Thomas Dahl skal stå i spidsen for branchefællesskabet Danske Byggematerialer.

Kontakt:
Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64
Journalistpraktikant Morten Refsgaard Sørensen, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 74

Læs mere her

tags: direktør, politi, lovgivning, virksomhed, erhvervslivet, ansættelse, kaffe,

Vindueskampagne skaber job

Skift dine vinduer, det er både billigere og nemmere end du tror . Byggevarekæden XL-BYG sætter i en ny stor kampagne fokus på nem og professionel virkeliggørelse af danskernes vinduesdrømme. Kædens håndværkere skal også drage fordel af vindueskampagnen.

Når danskerne i disse år overvejer at renovere deres bolig, så ligger drømmen om nye vinduer ofte højt på ønskesedlen. Det er der mange gode grunde til. Nye vinduer er lig med besparelser på varmeregningen, en god investering i husets samlede værdi samt et smukt hus.
Hvis drømmen strander, bør det ikke være pga. økonomien og det uoverskuelige i projektet.

Danmarks største byggevarekæde XL-BYG ønsker med en ny stor vindueskampagne at gøre op med nogle af disse fordomme. Marketingchef i XL-BYG Alice Monberg fortæller,
- Hovedparten af de danske husejere, der går med drømmen om at skifte husets vinduer, udskyder ofte projektet i den tro, at det er økonomisk og praktisk uoverkommeligt. Ved at sætte fokus på området, ønsker vi at henlede opmærksomheden på, at det slet ikke behøver være så svært. I XL-BYG hjælper vi kunderne godt i gang, og til den praktiske del af arbejdet kan vi være med til at etablere kontakt til mange dygtige håndværkere.
Vindueskampagnens afsæt i de private kunders vinduesdrømme, kommer hermed kædens håndværkerkunder til gode i form af øget beskæftigelse.

Nye vinduer nye jobs
Det er danskernes mange vinduesprojekter, XL-BYG ønsker at involvere deres mange gode håndværkerkunder i. Håndværkere opfordres derfor til at aflevere deres visitkort i det lokale XL-BYG PROFFCENTER således forretningen kan henvise kunden til håndværkeren, når projektet skal igangsættes.
Hos XL-BYG er de da også særdeles glade for disse sammenhængende kampagner, der er positive for kædens to store kundegrupper, de professionelle og privatkunderne. Marketingchef Alice Monberg uddyber,
- Målet med vindueskampagnen er at give liv til danskernes renoveringsdrømme. Nye vinduer er en stor investering, men ikke uoverkommelig. Hos XL-BYG har vi nogle af Danmarks bedste vinduesprodukter til meget stærke priser og de gode kontakter til de rigtige håndværkere. Budskabet er enkelt, drømmen er inden for rækkevidde.
Alice Monberg fortæller videre,
- Set med de professionelles briller, kan øget interesse i vinduesudskiftning hos privatkunderne, være med til at skabe en øget beskæftigelse for vores mange gode og trofaste håndværkerkunder. Det betyder meget for os. Det gode samarbejde i den professionelle afdeling værdsættes højt og målet om øget aktivitet er fælles for begge parter.

Vindueskampagnen starter i uge 13 og kører i første omgang i 3 uger. Se mere på www.xl-byg.dk.

Billedtekst:
XL-BYG vil med en stor vindueskampagne skabe jobs til kædens håndværkere.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, Håndværker, beskæftigelse, XL-BYG,

fredag den 23. november 2012

Ekstra kontrol af sikkerhed på byggepladser

Arbejdstilsynet er i dag på en ekstra kontrolaktion på byggepladser, hvor arbejdsmiljøet bliver kigget efter i sømmene. Tilsynet har blandt andet fokus på planlægning og koordinering af byggeriet, som ofte giver anledning til farlige situationer, hvis arbejdsmiljøet ikke er tænkt ind.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har sammen med Enhedslisten afsat penge til mere tilsyn og kontrol med bygge- og anlægsbranchen. Det er aftalt i forbindelse med en målretning af Forebyggelsesfonden. Og det er aftalt på baggrund af, at der i byggebranchen er langt flere arbejdsulykker og alvorlige skader end i de fleste andre brancher.

- Det kan ikke være rigtigt at folk, der arbejder i bygge- og anlægsbranchen, har dobbelt så stor risiko for at komme ud for en ulykke eller komme til skade på arbejdspladsen. Tallene er så alvorlige, at vi er nødt til at gøre en ekstra indsats og kigge på alle aktører i byggefasen. Alle skal kunne gå lige så raske hjem fra arbejde, som da de kom, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Aftalen betyder, at Arbejdstilsynet ud over dagens aktion skal på endnu en kontrolaktion inden nytår. Antallet af årlige aktioner bliver desuden i 2013-15 fordoblet fra fire til otte.

Blandt initiativerne er også en handleplan, som arbejdsmarkedets parter sammen med bygherrer, projekterende og Arbejdstilsynet skal udarbejde for at nedbringe antallet af alvorlige ulykker.

- Når alle, der har indflydelse på branchens arbejdsmiljø, sidder med ved bordet og bliver enige om, hvad der virker, og hvad der kan lade sig gøre, så er det et godt udgangspunkt for det videre samarbejde om at højne sikkerheden i branchen, siger Mette Frederiksen.

Dagens aktion foregår på byggepladser over hele landet.

Læs mere her

tags: Enhedslisten, nytår, 2013, ulykker, penge, Arbejdstilsynet, arbejdsmiljø, arbejdsmarked, beskæftigelsesminister, beskæftigelse, miljø,

Fokus tilbage på arbejdsmiljø

Ramirents materielkonsulenter oplever i stigende grad, at der er stort fokus på prisen alene, når kunderne skal leje materiel eller præsenteres for et tilbud. Men der kan være mange fordele ved at fokusere på arbejdsmiljø og sikkerhed, også hvad prisen angår.

Derfor har Ramirent, i samarbejde med totalentreprenørfirmaet Jönsson a/s, koordineret et arbejdsmiljøkursus, hvor et udvalg af Jönssons byggepladsledere, tømrere og murere blev inviteret til et 3 timers arrangement. Her var der fokus på, hvordan man kan forbedrer arbejdsmiljøet i hverdagen, med indslag fra ergoterapeut fra Alectia, Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-bus) og ikke mindst Ramirent selv. Ramirent fremviste bl.a. nogle af de tekniske hjælpemidler, maskiner og materiel, hvor arbejdsmiljøet er i højsædet, og som dermed sikrer, at arbejderne skånes mest muligt i hverdagen.

Grundet stigende krav til planlægning og hensyntagende til medarbejdernes fysiske og psykiske arbejdsmiljø, har Jönsson valgt at øge fokus på ergonomi og hjælpemidler. Og dette arbejdsmiljøkursus var Jönssons første tiltag.

Ved at gøre brug af løfteredskaber og andre hjælpemidler, sikrer man at håndværkerne ikke overbelastes, slides ned eller skades, og det kan betyde færre sygedage. I det hele taget betyder det, at medarbejderne får flere ressourcer til det arbejde, som maskinerne ikke kan klare. På den måde kan arbejdet udføres mere sikkert, og ofte også mere effektivt på sigt fortæller Johnny Jørgensen, Fleet Manager hos Ramirent.

Kurset, som blev gennemført på Ramirents hovedkontor i Greve, var meget praksis-orienteret, idet deltagerne i forvejen havde personlige erfaringer med de emner der blev behandlet. På den måde kunne de fleste nikke genkendende til de problemstillinger og situationer, som blev gennemgået af eks. ergoterapeuten eller løst ved praktisk anvendelse af Ramirents tekniske hjælpemidler.

Der var overraskende stort engagement hos alle fremmødte. Deltagerne havde en meget åben indstilling til hele arrangementet og deltog aktivt i både øvelser og afprøvning af maskiner. Der var faktisk for lidt tid, så stor var interessen , fortæller René Tietze, initiativtager og materielkonsulent hos Ramirent.

Også Jönsson har oplevet stor opbakning i arbejdet med at vende kulturen og være løsningsorienteret i planlægningen af arbejdet. Vi har kun modtaget positive tilbagemeldinger fra både byggeledere og svende, og ser allerede en effekt på vores byggepladser. fortæller Hanne Blichmann, arbejdsmiljøkoordinator hos Jönsson a/s

Arrangørerne bag er da også enige om, at det var et meget vellykket initiativ, der forhåbentlig kan bidrage til at forbedre arbejdsmiljøet i branchen. Derfor er det også Ramirents tanke, at lave tilsvarende arrangementer med andre kunder i fremtiden. På den måde kan kendskabet til de muligheder der forbedrer både sikkerhed, arbejdsmiljø og effektivitet, blive spredt til flest mulige.


Læs mere her

tags: Greve, arbejdsmiljø, ergoterapeut, miljø,

torsdag den 22. november 2012

Rekordstort antal tilmeldte til Estate Medias konference om Københavns erhvervs- og boligmarked i morgen

Med et rekordstort antal deltagere bliver Estate Medias konference om udviklingen i erhvervs- og boligmarkedet i København det kommende år, som afholdes i morgen 22. november, årets store Københavner-begivenhed i ejendomsbranchen. I øjeblikket er mere end 100 deltagere tilmeldt.

Konferencen afholdes i ejendomsadministrationsselskabet DEAS nye hovedkvarter på Frederiksberg, og i anledning af den store begivenhed har DEAS ekstraordinært reserveret en byggegrund i forlængelse af domicilet til P-plads, så ingen vil få parkeringsproblemer.

Det er endnu muligt at tilmelde sig konferencen, der med tilstedeværelsen af de vigtigste aktører i Københavns udviklingsproces og de mange tilmeldte fra et bredt spektrum af branchen også tilbyder de bedste muligheder for at pleje og opdyrke sit netværk. Konferencen åbnes af Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal.

Pressen er også velkommen.

København er i disse år en by i rivende udvikling med offentlige investeringer for mere end 60 milliarder kr. på vej og mere end 50 aktuelle planlægningsforløb. Den massive planlægningsmæssige fremdrift bliver fulgt med stor interesse fra både nationale og internationale investorer.

- Både danske og internationale investorer ser en markant stigende befolkning og et voksende behov for tidssvarende boliger som det helt rigtige grundlag for at rykke ind i København netop nu ofte som del af en nordisk strategi eller som anker i en dansk ekspansion, siger chefredaktør Kamilla Sevel, Estate Media, der også er konferencens faglige tilrettelægger.

Kamilla Sevel noterer samtidig, at der også på erhvervssiden er stigende interesse for København.

- Udlejningen af moderne lokaler går godt, og der er efterspørgsel på nye domiciler samtidig med, at store koncerner er i markedet. Afkastet er stabilt med faldende tendens på grund af den store efterspørgsel, og lejepriserne er stigende på de bedste beliggenheder både indenfor kontor og butik, siger Kamilla Sevel.

Omvendt er den strukturelle udfordring voksende i takt med et stigende spread mellem 1. og 2. klasses beliggenheder.

Konferencen ser også nærmere på, hvad kommer det til at betyde for markedet, at der inden længe kommer yderligere byggemuligheder flere steder i København, og hvad den konkrete udvikling vil blive. Kommer de enkelte kvarterer til at konkurrere eller vil København formå at tiltrække så mange virksomheder, at der bliver brug for både Nordhavn, Ørestad, Carlsberg, Grønttorvet og Sydhavnen Og hvordan kan branchen bidrage til væksten i København bortset fra selvfølgelig at sætte nogle projekter i gang.

Tid: Torsdag den 22. november 2012 kl. 9-14
Sted: DEAS A/S, Dirch Passers Allé 76, 2000 Frederiksberg.

Se hele programmet på www.estatemedia.dk/konference

Presseakkreditering kan ske ved henvendelse til konferencekoordinator Malene W. Nielsen på nielsen@estatemedia.dk

Billede: Chefredaktør, faglig tilrettelægger og partner Kamilla Sevel, Estate Media. Foto: Estate Media.

Læs mere her

tags: Carlsberg, København, borgmester, Frederiksberg, boligmarkedet, Nordhavn, 2012, virksomhed, chefredaktør, strategi, investor, miljø,

Fyns Kran Udstyr leverer løftesystem til Unicef

Et håndteringsanlæg, der erstatter manuelle tunge løft i Unicefs nye verdenslager i FN Byen, skal sikre en hurtigere nødhjælp og bedre arbejdsmiljø. Fyns Kran Udstyr har projekteret og monteret anlægget, som vil blive taget i brug november 2012.

I alt drejer det sig om 21 vakuumløftere og 132 meter kransystemer til Unicefs verdenslager i Danmark som Fyns Kran Udstyr skal monterer og servicere.

Hovedlageret er et moderne, automatisk højlager, hvor der også pakkes manuelt via de mange pakkebånd. Nødforsyningerne pakkes til nødstedte i hele verden, og processen vil fremover være mere effektiv med det nye udstyr, så nødhjælpen kan nå hurtigere ud. Samtidig skåner håndteringsanlægget pakkeriarbejderne for tunge, manuelle løft, hvilket giver et bedre arbejdsmiljø.

Håndteringsanlægget er produceret af tyske Schmalz og består af 21 stk. JumboFlex ,som kan løfte op til 35 kg og betjenes ergonomisk og nemt med kun én hånd samt 12 stk. aluminium traverskraner med en samlet længde på 132 meter.

Opsætningen af håndteringsanlægget hos Unicef er vigtig for os, idet den viser at der ikke er nogen øvre grænse for hvor meget man kan håndtere med vakuum snabelløftere . Samtidig falder det rigtig godt i tråd med vores fokus i 2013, som vi kalder Nej tak, til manuel håndtering udtaler Produktchef Niels Christian Nielsen fra Fyns Kran Udstyr.

FAKTA:
Fyns Kran udstyr har leveret vakuumanlægget til SSI Schäfer, som står bag byggeriet af højlageret, der ligger i den nye FN By. Det nye verdenslager er 25.000 m2 stort, svarende til 3 fodboldbaner og består af lager, pakkeri og varemodtagelse. Der er opstillet vakuum og krananlæg til 5 forskellige områder i lageret, Long Line, Pre Pick, Depalletizing, Short Lines og Flex Area.

Fyns Kran Udstyr A/S er førende inden for materialehåndteringsløsninger og kvalitetsløftegrej samt beslægtet udstyr. Virksomheden er landsdækkende med afdelinger beliggende i Odense, København, Esbjerg og Aalborg, og har i dag ca. 75 medarbejdere.

Læs mere her

tags: Danmark, København, Esbjerg, FN, 2013, Odense, fodbold, Aalborg, 2012, arbejdsmiljø, miljø,

onsdag den 21. november 2012

Komfortgulve med lyddæmpende egenskaber

Vinyl og linoleum har i mange år været et naturligt valg, som gulvsystem på gangarealer og i lokaler på skoler, institutioner og sygehuse. Hos Hewikut A/S mærker man nu en stigende interesse for en fugefri belægning af polyuretan.

Ingen samlinger med komfortgulve

Med de fugefri komfortgulve i polyuretan opnår man en ensartet gulvoverflade, som er fri for samlinger, der på sigt vil tiltrække støv og smuds. Den flydende belægning gør den velegnet til at udlægge i lokaler, hvor den tilpasser sig geometriske variationer i bygningen, såsom vægge der runder.

Lyddæmpende egenskaber

Den bløde belægning har en ekstra fordel i forhold til de hårde gulvtyper den er nemlig med til at dæmpe trinlyden i store åbne rum og hvis man ønsker yderligere lyddæmpning, så kan man lægge polyuretanen ud på en gummimåtte. Det har Hewikut A/S oplevet flere forespørgsler på i forbindelse med renovering af skoler og institutioner.

Et slidstærkt gulv med økonomien i fokus

Komfortgulvene er meget slidstærke, hvilket gør dem lette, at vedligeholde. De har samtidig en overflade, som er bestandig overfor mange kemikalier. Gulvene har en klar økonomisk fordel set i forhold til omkostninger til vedligeholdelse og set over en årrække vil økonomien i gulvet være bedre end ved de fleste kendte gulvtyper. En signifikant fordel ved polyuretan baserede belægninger er muligheden for at forny overfladen (topcoat) og den nye top kan endda udføres i en anden farve, hvis man ønsker at friske op med et farveskift.

Gulve med sikkerhed

Overfladestrukturen kan tilpasses efter behov, så skridsikkerheden forbedres. Strukturen kan varieres fra glat til ru, så udskridning forhindres selv når gulvet er vådt.

Mere end 3 millioner m² gulvbelægning

Hewikut A/S har gennem de sidste 30 år udlagt mere end 3 millioner m² gulv og har store forventninger til komfortgulve i polyuretan. Produkterne lever op til de gængse miljøkrav og indeholder ingen opløsningsmidler.

Ønsker du yderligere information om Komfortgulve i polyuretan, så er du velkommen til at kontakte Hewikut A/S på tlf. 7026 7667 - Se mere på www.hewikut.com

Læs mere her

tags: økonomi, sygehus, omkostninger, kemi, miljø,

Nyt bæredygtigt glashus på DTU

Glas giver bedre indeklima og maksimal udnyttelse af daglyset langt ind i bygningerne.

Glasfacader er populære i nye prestigebyggerier, og nogle steder er glas også det bærende element, når det kommer til de indvendige vægge. Det gælder for eksempel den nye Bygning 324, der er under opførelse på Danmarks Tekniske Universitet. Bygningen, der er på knap 4.500 m² og skal rumme undervisning og institutfunktioner, ligger centralt placeret for enden af Matematiktorvet. Arkitektfirmaet Christensen & Co står bag udformningen, som bryder med den traditionelle gulstensarkitektur i DTU Lyngby Campus. Arkitekterne Eva og Nils Koppel tegnede i 60 erne en modulplan, så man kunne udvide med flere enkeltstående bygninger indplaceret i Nørgaards fantastiske landskabsplan. Nu viser den nye bygning Koppel-visionen forenet med nyere tids arkitektur.

Krav om energibesparelser
Arkitekt Thomas Nørgaard fra Arkitektfirmaet Christensen & Co fortæller, at der er to overvejende årsager til, at glas kom til at spille hovedrollen i Bygning 324. - For det første er tiden til en høj grad af transparens. Vi vil kunne se, hvad der foregår i vores bygninger. Hele internetkulturen med vidensdeling og arbejde på tværs afspejler sig nu i vores bygninger. Tiden, hvor man kunne sidde og gemme sig i hvert sit lille cellekontor, er forbi. Vi ønsker en høj grad af aflæselighed og fællesskab. For det andet er kravene til energibesparelser i byggeriet større end nogensinde. Derfor er det attraktivt at bruge dagslyset mest muligt og undgå at tænde for belysningen. Med glasvægge kan man låne lyset fra hinanden og lade lyset komme langt ind i bygningen via vinduer og atriumgårde. Bygningens bærende idé består i otte 3-etagers glastårne, som er samlet i et ydre glashus. I atriumgårdene medvirker 22 store subtropiske træer til et godt indeklima.

Transparent organisation
Glasvægge er dyrere end gipsvægge, men de har andre fordele, fx skal de ikke males. Når Bygning 324 har næsten 100 % glasvægge bunder det i en bevidst organisationsstrategi om at underbygge en større synlighed. Hvis vi har et rammebeløb for byggeriet, er det op til os at tegne en løsning, hvor merprisen på glasvægge kompenseres andre steder. Vi er særligt glade for, at det nu er muligt at få brandsikre partier i samme slanke profiler, som almindeligt glas, da det giver maksimalt lysindfald. Systemet fra Skandi-Bo er gennemtænkt i alle detaljer og har også en flot integration af døre. Det betyder, at vi kan holde et ensartet udseende hele vejen igennem, selv om der er forskellige krav til brandsikkerhed og lydisolering fra område til område, fortæller arkitekt Thomas Nørgaard.

Præfabrikerede glaspartier sparer tid
Til byggeriet på DTU har Skandi-Bo leveret ca. 1.400 m² glasfacader med forskellige lyd- og brandhæmmende klassifikationer. De er anvendt til facader på de indvendige tårne, og sammen med 36 dørpartier, til indvendig opdeling af mødelokaler mv. i kontorområdet. Montagen tog otte uger og forløb helt efter planen. Pihl A/S har været hovedentreprenør, og projektchef John Bech Hansen fortæller, at Skandi-Bo systemer, ud over at leve op til arkitektens krav til æstetik, også lever op til entreprenørens krav om hurtighed. Når det hele kommer i præfabrikerede rammer går det gnidningsfrit med montagen. Det er ude på pladsen, at tiden altid løber, så jo flere grænseflader og ubekendte faktorer, man kan eliminere, des bedre for budget og tidsplan.

Billeder og billedtekst:


Fotos i høj opløsning kan hentes på https://www.dropbox.com/sh/51zictrsrl12w67/slBlGJ9X7d
(klik på foto og vælg download nederst til højre)

Bygningens bærende idé er at der er tale om otte høje glashuse, som er samlet i et ydre glashus, så der er et stort indendørs uderum . Her skal 22 store træer medvirke til et godt indeklima.

Glas er det gennemgående materiale både inde og ude i DTU s nye Bygning 324, hvor større synlighed er en del af organisationsstrategien.

Læs mere her

tags: Danmark, internet, hovedrolle, Lyngby, slank, DTU, energi, Danmarks Tekniske Universitet, strategi, organisation, undervisning,

tirsdag den 20. november 2012

Tiltrængt fokus på udenlandske virksomheder

Dansk Byggeri tilfreds med, at regeringens Arbejdsmiljøstrategi 2020 tager fat om problemerne med udenlandsk arbejdskraft

En ny arbejdsmiljøaftale, som netop er indgået mellem regeringen, Socialdemokraterne, DF og Det Radikale Venstre, lægger op til en række forbedringer omkring arbejdsmiljøindsatsen. Aftalen skal udstikke rammerne for Arbejdstilsynets indsats på arbejdsmiljøområdet frem til 2020.

Som en del af aftalen er det besluttet, at der skal føres særligt tilsyn med de udenlandske virksomheder indenfor bygge- og anlægsbranchen. Og det glæder Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

- Det er et område, hvor vi som branche har sukket efter, at Arbejdstilsynet ville gå mere markant til værks. Både overfor de virksomheder, der er opført i de såkaldte RUT-register, men i særdeleshed også overfor alle de udlændinge, der er uden for ethvert offentligt register, og som er langt fra at overholde de mest basale love og regler, siger Mette Møller Nielsen.

Til gengæld er hun ikke begejstret for, at det stadig er fejlfindingen, der skal være i fokus, når Arbejdstilsynet kommer på besøg.

- Det er ærgerligt, at det fortsat er fejlfindingen, som skal være dominerende. Den gode indsats, som mange virksomheder gør for at skabe et godt arbejdsmiljø, kommer til at stå i skyggen, når man fortsat vælger en strategi, der går ud på at finde fejl i stedet for også at prøve kræfter med et anerkendende tilsyn, hvor de gode ting fremhæves, siger Mette Møller Nielsen.

Hun håber dog, at de arbejdsmiljøstartpakker til virksomheder med mere end én ansat, som nu indføres, kan betyde bedre rådgivning til virksomhederne.

- Vi håber, at virksomhederne nu får mere og bedre hjælp til at finde rundt i de krav, der stilles til dem, siger Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

Kontakt:
Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 97, mobil: 22 45 47 72
Henriette Døssing, pressekonsulent, Dansk Byggeri, telefon: 72 16 02 84, mobil: 21 46 62 16

Læs mere her

tags: Venstre, Socialdemokrater, 2020, 2020, regeringen, virksomhed, regering, Arbejdstilsynet, arbejdsmiljø, strategi, arbejdskraft, miljø, Radikale Venstre,

Estate Media Konference sætter fokus på Aalborgs byggeboom

Den 5. december afholder Estate Media konference om Aalborg, der i disse år oplever en stærk og målrettet udvikling, der påvirker bolig- og erhvervsmarkedet positvt. Det nylige salg af blandt andet domicilejendommen Visionshuset på byens gamle Eternitgrund er blot et af tegnene på den stigende optimisme i investeringsmarkedet.

På konferencen samles nøglepersonerne omkring Aalborgs udvikling. Konferencen er derfor også en unik netværksmulighed.

Rådmand Mariann Nørgaard indleder konferencen med et oplæg omkring kommunens fortsatte visioner omkring udviklingen af byen og sikring af, at det sker både selvstændigt og i sammenhæng med det øvrige Nordjylland.

Aalborg oplever i disse år et reelt boligboom og er således det sted i landet, hvor der bliver bygget flest almennyttige boliger netop nu med fokus på ungdomsboliger. Samtidig er der store og vigtige udviklingsprojekter i gang flere steder i byen. Foruden Eternitten, drejer det sig om Godsbanearealet og hele Aalborg Syd som nogle af de vigtigste.

Aalborgs erhvervsmarked klarer sig også godt. Med et stort optag af lokaler i Midtbyen, som er blevet lejet ud til især universitetet, er ledigheden forholdsvis lav og lejepriserne stabile. Spørgsmålet er, hvordan udviklingen kommer til at gå i de kommende år. Hvordan vil Aalborg fastholde den markante udvikling

- På denne konference giver vi et overblik over bygge- og ejendomsmarkedet i Aalborg, men vi går også tæt på de underliggende trends, der er med til at præge udviklingen. Desuden ser vi nærmere på de mange store projekter og på fremtidens markedsaktører i området. Vi ser også på Aalborgs udvikling i sammenhæng med det øvrige Nordjylland som drivkraft i regionens udvikling, siger chefredaktør og faglig arrangør Kamilla Sevel, Estate Media.

For uddybende kommentarer kontakt Kamilla Sevel på mobil 42 76 00 20 eller email sevel@estatemedia.dk

Tid: Onsdag den 5. december 2012, kl. 9-14.
Sted: Nielsen & Christiansen, Hasseris Bymidte 6, 9100 Aalborg

Se hele programmet på www.estatemedia.dk/konference

Presseakkreditering kan ske ved henvendelse til konferencekoordinator Malene W. Nielsen på nielsen@estatemedia.dk

Billede 1:. Foto: Aalborg gennemgår i disse år en målrettet udvikling og forandring som også påvirker ejendoms- og boligmarkedet, ikke mindst på havnefronten. Foto: Estate Media.

Billede 2: Chefredaktør, faglig tilrettelægger og partner Kamilla Sevel, Estate Media. Foto: Estate Media.


Læs mere her

tags: december, Nordjylland, selvstændig, boligmarkedet, Aalborg, 2012, chefredaktør,

mandag den 19. november 2012

Ny 2020-strategi skal løfte arbejdsmiljøet

En ny national arbejdsmiljøstrategi skal forebygge ulykker, fysisk nedslidning og problemer med det psykiske arbejdsmiljø. Strategien giver imidlertid kun et spinkelt håb om bedre sikkerhed i byggeriet, lyder vurderingen fra byggefagene i BAT.

Efter måneders tovtrækkeri på Christiansborg har en ny strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020 set dagens lys. Strategien lægger først og fremmest rammerne for Arbejdstilsynets indsats i de kommende år. Bag den politiske aftale står regeringen, DF, De Radikale og Socialdemokraterne.

Arbejdstilsynets kontrol
Der indføres nu et såkaldt risikobaseret tilsyn. Det betyder, at Arbejdstilsynet især skal føre tilsyn med de virksomheder, som har de største problemer med arbejdsmiljøet. Samtidig sikres det, at Arbejdstilsynet skal udføre kontrol i så godt som alle virksomheder inden udgangen af 2019.

"BAT ser positivt på idéen om det risikobaserede tilsyn. Vi har en klar forventning om, at den nye model vil styrke Arbejdstilsynets kontrol med virksomhederne i bygge & anlæg," udtaler Jørn Erik Nielsen, der er formand for BAT's arbejdsmiljøudvalg.
"Vi er også tilfredse med, at Arbejdstilsynet nu skal holde et vågent øje med de firmaer i byggeriet, hvor myndigheden rent faktisk konstaterer, at der er problemer i arbejdsmiljøet," påpeger Jørn Erik Nielsen.
Tiden vil vise, om Arbejdstilsynet råder over tilstrækkelige økonomiske resurser til at løfte opgaven frem til 2020. I hvert fald vil BAT følge omlægningen af Arbejdstilsynets indsats nøje og vil holde øje med, at der ikke slækkes på kontrollen ude på arbejdspladserne de brodne kar i branchen skal holdes i kort snor, så ingen går på kompromis med sikkerheden.

Kan ikke selv
2020-strategien medfører også ændringer af Arbejdstilsynets mulighed for at pålægge virksomheder at bruge autoriseret rådgivning. De påbud bliver givet til virksomheder, der ikke selv har magtet at skabe et forsvarligt arbejdsmiljø. I regeringens udspil til den nye strategi blev der lagt op til at fjerne tre ud af fire typer rådgivningspåbud, men efter pres fra Socialdemokraterne er det lykkedes at fastholde størstedelen af de rådgivningspåbud, som myndigheden har til rådighed i sin værktøjskasse.

"Nu er det ikke sådan, at vi jubler over den nye ordning med rådgivning, men vi er da glade for, at det lykkedes at amputere det ideologiske forslag, som ministeren først lagde på bordet," siger Jørn Erik Nielsen fra BAT.
BAT noterer sig i øvrigt med tilfredshed, at der skal igangsættes drøftelser mellem Arbejdstilsynet og arbejdsmarkedets parter for at finde ud af, hvor der bør indføres nye former for rådgivningspåbud til de virksomheder, der reelt har behov for ekstern rådgivning.

Prioriterede områder
Aftalen om den nye arbejdsmiljøstrategi sætter tre konkrete mål for arbejdsmiljøindsatsen, nemlig

at antallet af alvorlige arbejdsulykker skal reduceres med 25 %
at 20 % færre skal være psykisk overbelastede
at 20 % færre i 2020 skal have overbelastninger i muskler og skelet
BAT er enig i, at de prioriterede områder er vigtige, selvom BAT oplever, at de fastsatte reduktionsmål er uambitiøse, ikke mindst set i lyset af, at der er tale om en 10-årig strategi.

Yderligere oplysninger om denne pressemeddelelse:
- Jørn Erik Nielsen, formand for BAT's arbejdsmiljøudvalg: 3916 7900 eller 4010 1618
- Ulrik Spannow, arbejdsmiljøkonsulent i BAT: 8892 1111 eller 2532 4974

Baggrundsdata om BAT
BAT = BAT-kartellet = Bygge, Anlægs- og Trækartellet. BAT er en faglig samarbejdsorganisation for 7 LO-forbund med medlemmer i bygge- og anlægsbranchen samt træ- og møbelindustrien (3F, Dansk El-forbund, Malerforbundet i Danmark, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal, HK/Privat samt Teknisk Landsforbund). BAT repræsenterer via de 8 forbund 140.000 erhvervsaktive medlemmer.

Læs mere her

tags: Danmark, kartel, Socialdemokrater, politi, HK, økonomi, 2020, 3F, LO, 2020, regeringen, virksomhed, ulykker, regering, Arbejdstilsynet, arbejdsmiljø, Christiansborg, strategi, organisation, arbejdsmarked, pressemeddelelse, Dansk Metal, miljø, værktøj,

Tre entreprenører vil bygge ny Nørreport Station

Der er nu taget endnu et skridt mod en ny Nørreport Station. Tre entreprenører er blevet prækvalificeret til at byde på det omfattende byggeri på et af Danmarks travleste trafikknudepunkter, Nørreport Station, der i de kommende fire år skal gennemgå en gennemgribende modernisering.

"Der er tale om en meget omfattende opgave, men vi står nu heldigvis med tre kvalificerede bydere, der kan hjælpe os med at gøre Danmarks travleste station til et smukkere og langt mere brugervenligt sted," siger projektchef for Ny Nørreport-projektet Mikael Bredsdorff fra Banedanmark.

De tre prækvalificerede bydere er MT Højgaard A/S, Konsortiet Pihl-Aarsleff Nørreport og et konsortium bestående af CG Jensen A/S, Christiansen og Essenbæk A/S og Kirkebjerg A/S.

Ny Nørreport er den fælles "hat", som de implicerede parter - DSB, Banedanmark og Københavns Kommune - er gået sammen under for at foretage den omfattende ombygning. Arbejdet går ud på at etablere en sammenhængende plads mod Fiolstræde og Kultorvet. Pladsen får nye, åbne og lette stationsbygninger og forsænkede pladser til cykelparkering. Derudover bygges der helt ny luftforsyning til den underjordiske fjerntogsperron, som ved samme lejlighed får en lettere modernisering. Endelig skal den underjordiske beton renoveres og en ny fugtmembran lægges ud til erstatning for den nuværende, som efterhånden er100 år gammel.

Projektet går i gang med de forberedende arbejder i oktober. Midt i december tager Ny Nørreport-projektet for alvor fat på at bygge ny station.

Læs mere her

tags: Danmark, København, december, DSB, Højgaard, Banedanmark,

søndag den 18. november 2012

Dan Turèll forskønner Vangede bydel

Vangede bydel moderniseres med forfatteren Dan Turèll i centrum til glæde for handlende, børn, unge og ældre, som nu får et naturligt samlingspunkt.

Vangede Bygade og Dan Turèlls Plads forskønnes med nyt projekt, som er blevet til med støtte fra Realdania og Augustinus Fonden. Første spadestik til projektet tages 30. marts og fejres med et festligt arrangement i bydelen.
Bygaden bliver et grønt handelsstrøg med plads til, at både fodgængere, cyklister og biler kan færdes sikkert. Dan Turèlls Plads får helt nyt liv med ny belægning, træer, alfabetskulptur og en bænk med plads til alle, der har lyst til et hvil.
- Det er med stor glæde, at vi nu igangsætter den længe ventede forskønnelse af Vangede Bygade og Dan Turélls plads. Med forskønnelsen vil der blive skabt en ny og flot ramme for det lokale handelsstrøg og samtidig et grønt og aktivt samlingspunkt i hverdagen, som tillige kan indbyde til leg og afslapning for både børn, unge og ældre, siger borgmester Hans Toft.

- Dan Turélls Plads ligger i tilknytning til et vigtigt infrastrukturelt knudepunkt, som forbinder Lyngby- og Helsingørmotorvejene med Brogårdsvej og Vangedevej, siger Anne-Mette Gjeraa, projektleder i Realdania. Realdania ser omdannelsen af Dan Turélls Plads som et demonstrationsprojekt for et byrumsprojekt, der håndterer typiske forstadsproblemstillinger, hvor stor infrastruktur og trafik skal forbindes med et mere sart byområde. Pladsen vil med sin udformning kunne løfte området som helhed.

Jeg holder af hverdagen
Mest af alt holder jeg af hverdagen . Sådan skriver Dan Turèll i sit digt Hyldest til hverdagen fra 1984. Hverdagen har været omdrejningspunkt for det projekt, som nu skal realiseres gennem det næste halve års tid i Vangede. Bygaden og Dan Turèlls Plads skal, ud over grønt og indbydende, være en gade og en plads for alle, som færdes i hverdagen.
En stor alfabetskulptur af kunstneren Kenn André Stilling med alle alfabetets bogstaver, naturligvis med D og T som de største, og en 47 meter lang bænk i ir-grøn farve skal inspirere Vangedes borgere til at standse op i en travl hverdag.
Borgerne har selv været med til at bestemme en del af forskønnelsen af bydelen, nemlig hvilke citater af Dan Turèll, der skal være med til at udsmykke Bibliotekspladsen, der udgør en del af bygaden.

Fakta
Første spadestik tages d. 30. marts og projektet forventes færdigt i oktober 2011
Projektet er støttet af Realdania og Augustinus Fonden
Kunstneren Kenn André Stilling og Emil Nielsens Smedeværksted står bag alfabetskulpturen.

Læs mere her

tags: 2011, Lyngby, borgmester, kunst, cyklist, 1984, motorvej, Helsingør, projektleder, forfatter, Fakta,

Skatteforslag er godt begyndt, men halvt fuldendt

Skatteministerens forslag til at dæmme op for sort arbejde er et lille skridt på vejen. Men Dansk Byggeri mener, at der skal andre metoder på bordet, hvis der virkelig skal dæmmes op for måneskinsjob og peger her på problemet med ulovlig udenlandsk arbejdskraft

Dansk Byggeri kalder skatteminister Peter Christensens forslag om at lempe reglerne for sort arbejde i småtingsafdelingen for "sympatisk". Men organisationen mener, at det kun er det første lille skridt på vejen til at få løst problemerne med sort arbejde.

- Sort arbejde koster statskassen 48 mia. kroner om året. For de penge kunne man bygge fem nye supersygehuse og stadig have 8 mia. kroner i overskud, siger skattepolitisk konsulent Henrik Keinicke, Dansk Byggeri.

Skal man for alvor det sorte arbejde til livs, kræver det en effektiv kombination af håndfast kontrol og en større gevinst ved at arbejde hvidt. Dansk Byggeri har før foreslået et såkaldt grønt skattefradrag for energirenovering i boliger og erhvervsejendomme, hvor håndværkerregningen skal en tur forbi skattevæsenet for at opnå fradraget. Denne model kendes fra den svenske ROT-ordning, hvor der gives fradrag for alle typer håndværkerregninger og tjenesteydelser som rengøring og børnepasning.

- Man kan begynde med at indføre et grønt byggefradrag, hvor der gives fradrag for håndværkerudgifter i forbindelse med energirenovering. En sådan ordning vil - i modsætning til en indførelse af hele den svenske fradragsmodel - være selvfinansierende, siger Henrik Keinicke og fortsætter:

- Hvis erfaringerne fra det grønne fradrag viser sig at være ligeså gode, som vi har set andre steder, kan man efterfølgende brede modellen ud til at gælde alle former for arbejde. På den måde vil man også kunne dæmme op for de udenlandske virksomheder, som kommer hertil for at arbejde, men som ikke betaler hverken skat eller moms.

Han peger desuden på, at der foruden gulerødder også skal være lidt pisk for at få reglerne overholdt.

- Der er behov for øget kontrol med, om reglerne overholdes. Endelig kan man jo også overveje om ikke hæleren er ligeså slem som stjæleren. Som forbruger aftager man jo en ulovlig vare i form af arbejde, som der ikke betales skat eller moms af. Det har man imødegået i Norge, hvor det er forbrugeren, der skal indbetale momsen for arbejdet, siger Henrik Keinicke.

Kontakt:
Skattepolitisk konsulent Henrik Keinicke, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 24, mobil: 23 20 79 15
Pressekonsulent Henriette Døssing, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 84, mobil: 21 46 62 16

Læs mere her

tags: Norge, politi, statskassen, sygehus, skatteminister, virksomhed, penge, energi, moms, organisation, arbejdskraft, gulerødder,

lørdag den 17. november 2012

Erhvervs- og Byggestyrelsen skriver kontrakt med KMD og Dansk Scanning A/S

KMD og Dansk Scanning A/S har sammen vundet en kontrakt på et større tocifret millionbeløb med Erhvervs- og Byggestyrelsen. Hos 50 kommuner skal seks hylde-kilometre af olietanksattester scannes, registreres og digitaliseres. Arbejdet starter omgående og forventes allerede færdigt medio december.

Med DIgital ADgang til oplysninger i forbindelse med EjendoMshandel eller mere mundret DIADEM skal KMD samle alle det offentliges oplysninger, som er relevante ved ejendomshandler, i en database på internettet.

Vi ser frem til samarbejdet med KMD og Dansk Scanning, der har et stort kendskab til kommunerne samt erfaring med at digitalisere og registrere data. Projektet vil sikre, at det i fremtiden bliver langt lettere at gennemføre en ejendomshandel, siger Kirsten Elbo, projektleder på DIADEM fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Ultimo 2011, hvor projektet bliver lanceret, vil cirka 50 oplysninger per husstand være tilgængelige via www.boligejer.dk. DIADEM vil lette arbejdspresset fra kommunerne, der normalt bruger to uger på at indsamle ejendomsdokumenterne. Køber og sælger, ejendomsmægler, advokater og andre, der er involveret i boligkøb, vil i fremtiden kunne hente oplysningerne direkte på nettet, med store administrations- og tidsbesparelser for alle involverede.

Glæde i KMD og hos Dansk Scanning
Det er naturligvis tilfredsstillende at vinde en kontrakt, hvor vores solide domæneviden om ejendomsområdet udnyttes innovativt til nye områder. Også vores erfaringer fra Kommunalreformen kan bruges som metode til at styre DIADEM i mål, forklarer Karen Nielsen, direktør i KMD.

Der er tale om mere end ti terabyte data, der skal behandles disse er fordelt på omkring en million sager for ejendomme og strækker sig mere end seks hylde-kilometre hvilket gør projektet til danmarkshistoriens næststørste digitaliseringsopgave. Derfor er det meget tilfredsstillende, at KMD har en erfaren samarbejdspartner i Dansk Scanning, der har stor ekspertise i at scanne fysiske arkiver.

Dansk Scanning har en lang baggrund med at digitalisere data til de systemer, som KMD har lang erfaring med at udvikle og drive for kommunerne. Det er meget glædeligt, at vi kan fortsætte det gode samarbejde, som vi har haft i flere år, siger Birgitte Schierning Nielsen, Marketing- og HR-chef i Dansk Scanning.

Olietanke er den største opgave
En af projektets store opgaver, som KMD og Dansk Scanning vil løse, er digitaliseringen af kommunale oplysninger om olietanke cirka 400.000 skal registreres. Manglende lovgivning på området har medført, at mange kommuners registrering i BBR er uensartede og ufuldstændige. Her skal Dansk Scanning assistere KMD med at registrere oplysningerne i de fysiske dokumenter. Opgavens størrelse betyder 28 nye arbejdspladser hos dem.

Kommunerne har oplysningerne registreret meget forskelligt. Oplysningerne ligger både i fysiske og digitale arkiver, og det ustrukturerede system gør dette til projektets store opgave, siger KMD direktør Karen Nielsen og understreger opgavens omfang med, at projektet har ca. halvdelen af det samlede udviklingsbudget på ca. 100 millioner til registrering af oplysninger om olietanke.

FAKTA
Tilbage i 2005 besluttede regeringen at forenkle boligshandlen. DIADEM er et bredt samarbejde mellem Erhvervs- og Byggestyrelsen, Naturstyrelsen, Vejdirektoratet, SKAT, kommunerne ved Kommunernes Landsforening, Kort- og Matrikelstyrelsen, Domstolsstyrelsen samt Danmarks Miljøportal.

Læs mere om DIADEM på hjemmesiden: http://www.ebst.dk/diadem
Her kan du også se besvarelser fra kommunernes undersøgelse om eksisterende digitalisering, der grafisk viser, hvilke opgaver KMD og Dansk Scanning står overfor i arbejdet. http://www.ebst.dk/besvarelser230220110234

På hjemmesiden www.boligejer.dk vil DIADEM samle oplysninger om blandt andet:
Olietanke
Tilstandsrapporten
Energimærket
Oplysninger om landbrugspligt
Planoplysninger
Fredningsforhold
Ejendomsvurderingen
Huslejenævnssager
En række rådighedsindskrænkninger
Jordforurening

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, direktør, internet, EM, portal, lovgivning, december, Olie, KMD, boligejer, regeringen, regering, Tilst, husstand, Kommunernes Landsforening, SKAT, projektleder, rektor, database,

10 gode råd om solcelleanlæg til dig, der vil passe på dit hus

Overvejer du, som tusindvis af andre danskere, at installere et solcelleanlæg Så er der nogle ting, du skal huske. Ellers risikerer du at skæmme dit hus og i værste fald ødelægge arkitekturen.

Ultimo 2010 var der ca. 750 solcelleanlæg i Danmark og ved udgangen af august 2012 var der, i følge Dansk Energi, installeret ca. 22.000 anlæg. Det vil sige, at markedet i øjeblikket fordobles hver 3 måned.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Arkitektforeningen bakker op om udbredelsen af energirigtige løsninger i bygningsmassen, herunder solceller. Men dette skal gøres samtidig med, at den danske bygningskultur fra parcelhuse til bevaringsværdige bygninger og landbrugsejendomme ikke skæmmes.

En måde at imødegå problemet er, at kommunerne grundigt overvejer, hvordan de vil håndtere den eksplosive vækst af solcellepaneler. Det kunne med fordel ske i en arkitekturpolitik, gennem de kommunale retningslinjer eller som en del af deres planstrategi. Men det er bestemt også op til enkelte boligejer at søge faglig rådgivning, inden man sætter solcelleanlæg op. Jeg håber de 10 gode råd kan hjælpe på vej , siger Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen.

Det er de to arkitekter MAA og specialister på solcelleområdet; Ellen Kathrine Hansen, rådgiver, ekstern lektor på AAU-Cph og DTU og Arkitektforeningens repræsentant i Solar City Copenhagens bestyrelse og leder af Solar City Copenhagen Karin Kappel, der i samarbejde med Arkitektforeningen har formuleret de 10 råd.

Læs mere om Arkitektforeningen
www.arkitektforeningen.dk

Læs mere om Solar City Copenhagen
www.solarcitycopenhagen.dk

Download pjecen her, eller i den vedhæftede udgave
http://arkitektforeningen.dk/sites/arkitektforeningen.dk/files/solcelleanlaeg_-_ny_udgave.pdf

Vedhæftede foto: Matin Yhlén

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, direktør, politi, boligejer, 2012, DTU, energi, strategi, AAU, Solar,

fredag den 16. november 2012

Tag til Sverige - med åbne øjne

verige har høj bygge- og anlægsaktivitet, og der er også plads til danske virksomheder. Dansk Byggeri giver i en ny Sverigesvejledning gode råd til de virksomheder, som har mod på det svenske marked og inviterer til netværksmøde med svenske eksperter inden for skat, moms, social sikring samt arbejds- og entrepriseret.

Sverige er et attraktivt marked for danske bygge- og anlægsvirksomheder. I 2010 lå den danske byggevareeksport til Sverige på 5 mia. kroner. Det var en stigning på 13 % i forhold til året før.

Også fremtiden tegner godt, da prognoserne for 2011 viser, at de totale byggeinvesteringer vil stige med 5 % i forhold til året før. Både bolig- og anlægssektoren og erhvervsbyggeriet forventes at vise fremgang.

Det er gode nyheder for de danske virksomheder, der har mod på at prøve kræfter med internationalisering. Især fordi Sverige er det mest åbne af vores nærmarkeder.

- Sammenlignet med Norge og Tyskland er Sverige et åbent marked. Der er færre administrative byrder end i Norge og Tyskland, og i princippet kan man pakke sin bil og tage af sted. Alligevel er der en række forhold, som virksomhederne bør undersøge og tage stilling til, så de undgår ubehagelige overraskelser senere hen, advarer Anita Kurowska Larsen, eksportrådgiver i Dansk Byggeri.

Det er især reglerne om skat, social sikring og moms i byggebranchen, der kan volde problemer. Det er for eksempel ikke rart at finde ud af, at man har glemt at indregne godt 30 % i sociale omkostninger i Sverige i sit tilbud, og det vil være konsekvensen, hvis det senere viser sig, at medarbejderne ikke kunne forblive under dansk social sikring.

Men hvis virksomhederne ellers tager deres forholdsregler og informerer sig grundigt på forhånd, behøver det ikke at være så kompliceret. Og her er man godt hjulpet på vej af den nye Sverigesvejledning, der er lavet specifikt med bygge- og anlægsbranchen for øje. Vejledningen giver et godt overblik over de vigtigste ting, som virksomheden skal forholde sig til og linker videre til myndigheder, rådgivere og portaler, hvor man kan søge yderligere information.

- Den bør være første step for enhver virksomhed. Skal man skrive under på en entreprisekontrakt i Sverige, er det vigtigt at kende både til den svenske byggelovgivning og aftaleforhold. Desuden er der en række ting på ansættelses- og overenskomstområdet, som det er vigtigt at kunne indkalkulere, påpeger Anita Kurowska Larsen.

Vejledningen giver en god introduktion, og step to for virksomhederne er at tage en individuel snak med eksperter, hvor de kan få konkret rådgivning. Dansk Byggeri er den 27. april vært sammen med KPMG AB og Maqs Advokatbyrå KB ved et netværksarrangement i Dansk Byggeri, hvor der bliver mulighed for at tage en snak med eksperterne og få svar på de mest brændende spørgsmål.

Kontakt:
Eksportrådgiver Anita Kurowska Larsen, Dansk Byggeri, telefon 72 16 02 94
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, mobil: 40 29 92 32

Læs mere her

tags: KPMG, 2010, 2011, Sverige, Norge, Tyskland, Vejle, portal, Advokat, lovgivning, virksomhed, omkostninger, moms, ansættelse,